Airborne Museum at Hartenstein
Bezoekers in de ondergrondse Airborne experience van het Airborne Museum

In de prachtig gerestaureerde villa Hartenstein, het hoofdkwartier van de Britse luchtlandingstroepen in september ’44, beleef je de wereldberoemde Slag om Arnhem als nooit tevoren. Verhalen van Britse, Poolse en Duitse militairen komen tot leven in het compleet vernieuwde museum. Luister naar de nieuwe, meertalige audiotour waarin 50 collectiestukken zijn voorzien van verdiepende en persoonlijke verhalen. Journalist en schrijver Ad van Liempt sprak de Nederlandse tour in. YouTuber Boris Lange vertelt in de familietour vanuit het perspectief van een jonge Britse soldaat en laat kinderen middels opdrachten het verhaal ontdekken.

In de ondergrondse Airborne Experience wordt de geschiedenis werkelijkheid. Je stapt er in de voetsporen van een Britse militair en maakt deel uit van de operatie die in Nederland een eind had moeten maken aan de Tweede Wereldoorlog. De Airborne Experience is een intense ervaring en voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

De nieuwe kindertentoonstelling Waterschapsheuvel (Watership Down) is gebaseerd op het gelijknamige, wereldberoemde verhaal van de Britse auteur Richard Adams dat in 1978 voor het eerst verfilmd werd en in 2018 in een nieuwe BBC/Netflix-serie werd uitgebracht. Adams baseerde het boek op zijn eigen oorlogservaringen. Hij maakte tijdens Operatie Market Garden namelijk deel uit van de 250th Light Company van het Royal Army Service Corps. In deze tentoonstelling ga je in de konijnenwereld op zoek naar de ideale plek om te wonen. Alleen door samen te werken vind je de sleutel tot vrede. Waterschapsheuvel gaat over vrijheid en democratie, zit boordevol verrassingen en is voor kinderen vanaf 8 jaar en hun (groot)ouders. Kijk hier voor meer informatie over de kindertentoonstelling op www.airbornemuseum.nl/tentoonstellingen/waterschapsheuvel

Kijk voor meer informatie en voor het reserveren van tickets op www.airbornemuseum.nl