Rondleiding in de Oude Kerk
Oude Kerk te Oosterbeek

De Oude Kerk aan de Benedendorpsweg 134 in Oosterbeek is een ruim 1000 jaar oude vroeg-romaanse zaalkerk, gebouwd door monniken die in de 10de eeuw uit Duitsland de Rijn afvoeren met de opdracht een kerk te bouwen. Door de eeuwen heen heeft de kerk veel veranderingen ondergaan met natuurlijk de verwoesting in september 1944 als dieptepunt. De restauratie na de oorlog, toen geld en bouwmaterialen nog schaars waren, heeft een prachtige sobere zaalkerk (10de eeuw) met koor (12de eeuw) en toren (14de eeuw) opgeleverd.

Van 2 juni tot 1 oktober is de Oude Kerk op woensdag-, donderdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur te bezoeken.
In september is de kerk vaker dan op de gebruikelijke dagen opengesteld. Dit in verband met de Airborne herdenkingen, de White Ribbon Mile, de Alternatieve Airborne wandeling, de Kunstroute e.d. Veel mensen uit binnen en buitenland bezoeken Oosterbeek en zijn dan weer meer dan welkom.
De extra openingstijden zijn zaterdag 4 september, zaterdag 11 september, en van maandag 13 september tot en met zondag 26 september is de Oude Kerk dagelijks geopend, m.u.v. 24 september.

Er zijn gidsen aanwezig die veel te vertellen hebben en graag in de consistoriekamer korte films laten zien over de bijzondere geschiedenis van de kerk. Er is een winkeltje met verschillende artikelen die aan de Oude Kerk zijn gerelateerd.

De Stichting Vrienden van de Oude Kerk Oosterbeek zorgt dat uw vrijwillige bijdrage ten goede komt van de instandhouding van de historische, religieuze, sociale en culturele waarde van de Oude Kerk voor Oosterbeek.
De organisatie houdt zich aan de geldende corona-regels.

Rondleiding
Wanneer
t/m do 30 sep. | 13:00 - 16:00 uur
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek