Professor Bombasticus: de oude schat, op Kasteel Doorwerth
Professor Bombasticus

Een ridderharnas begint soms vanzelf te rammelen en de klauw van een opgezette beer greep laatst naar een bezoeker. Professor Bombasticus heeft een deel van kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen ingericht als laboratorium voor belangrijk onderzoek. De professor is namelijk een hele oude schat op het spoor! Kinderen kunnen hem op zaterdag 29 december assisteren in zijn zoektocht.
Professor Bombasticus heeft in het kasteel zijn laboratorium ingericht voor belangrijk onderzoek. Hij zoekt namelijk naar de geheime deur van een ondergrondse gang die vanuit het kasteel leidt naar een schat diep onder water in de Rij. Bij die schat zit ook een ring en diegene die de ring te pakken krijgt en om zijn vinger doet kan over de hele wereld heersen. Dat is heel gevaarlijk want er is een hele valse tovenaar op de schat afgekomen. Maar de tovenaar is onzichtbaar en ergens in het kasteel! Help zoeken naar de tovenaar!
Nou zijn er nog gekkere dingen aan de hand, en daarom moeten de kinderen ook allemaal gekke proefjes doen in het laboratorium. Het wordt nog gevaarlijker want die tovenaar heeft drie handlangers in het kasteel, namelijk twee rammelende ridderharnassen en een opgezette Beer die tot leven is gekomen. Op magische wijze gaan de kinderen met de professor eerst die twee ridders en die beer overmeesteren, dan die tovenaar uitschakelen en dan de geheime deur verzegelen. Of loopt het heel anders af…

Tijd: Om 11:30, 13:30 en 15:30 uur
Duur: circa 45 minuten
Entree museum: € 11,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders hebben gratis toegang.
Aan deze activiteit zijn geen extra kosten verbonden.
Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth

Workshop
Wanneer
za 29 dec. — 11:30 tot 17:00

Kasteel Doorwerth is jaarrond te bezoeken. Het kasteel is van dinsdag tot en met zondag van 11.00 - 17.00 uur te bezoeken. Gesloten: Koningsdag, 1ste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Waar
Door
Kasteel Doorwerth
Gerelateerde agenda items
december
17 7 14 21 28 4 11 18 25 4 11 18 25
logo
Eetclub in Kreek

De eetclub vindt elke week plaats op de maandagavond. Om 18 uur gaat de deur open bij Kreek en om 18.30 uur wordt de maaltijd geserveerd.

Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek
  • Workshop
11 18
Kunst voor elkaar
Kunst voor elkaar: 'Poesie-poëzie'

'Kunst voor elkaar'-activiteit rond het thema 'Poesie-poëzie'. Geef je creativiteit de ruimte!

de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper
  • Workshop
20 3 17 7 21 7 21
logo
Creatief café

Elke eerste en derde donderdag van de maand houden wij ons nieuwe creatief café. Om 14 uur begint de activiteit en om 16 uur ronden we af.

Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek
  • Beeldende kunst
  • Workshop
22 2 16 2 16 30
logo
Jamsessie/Open podium

Een jamsessie voor amateurs, professionals en gevorderde muzikanten in Kreek in Oosterbeek. Luisteraars zijn ook van harte welkom!

Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek
  • Muziek
  • Workshop
26
Kasteel Doorwerth
Help de kasteelheer en kasteeldame met hun taken!

Op het kasteel werd gefeest, gedanst en soms zelfs gevochten door ridders! Maar meestal moest er hard gewerkt worden, en ook kinderen kregen weleens klusjes.

Kasteel Doorwerth
  • Workshop
27
terug in de tijd
Wandel door kasteel Doorwerth met ridder Hendrik van Doorenweerd

Luister tijdens de rondleiding door het kasteel naar (acteur) ‘Hendrik van Doorenweerd’ die zijn middeleeuwse ervaringen deelt met het publiek.

Kasteel Doorwerth
  • Workshop
30
Toevallige ontmoetingen
Toevallige ontmoetingen met vroegere bewoners

Soms lijkt het alsof de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth weer tot leven zijn gekomen. Op zondag 25 november kunt u ‘toevallige’ ontmoetingen hebben.

Kasteel Doorwerth
  • Workshop