Poeziëfestival Het Park Vertelt
poster

Het Park Vertelt beleeft dit jaar zijn 15e editie.
Het wordt een feest van taal in vele vormen: poëzie, muziek, spoken word, korte verhalen, theater, een zeepkistroute, silent poetry en workshops.

Voor de gelegenheid verhuizen we naar de zaterdag en gaan we door tot in de avonduren.
We groeien een klein beetje groter en dwarrelen wat uit over de ruimte die park en poëzie ons biedt.

Er zijn twee podia waar tegelijkertijd programma is. Het ene podium (De School) biedt op de dag vooral programma voor jonger publiek (al ben je nooit oud genoeg om naar Ted van Lieshout en Kikker te gaan luisteren).

De luifel, het andere podium, blijft de plek voor taal en poëzie in vele vormen. We zijn trots de dichter des Vaderlands Tsead Bruinja te mogen ontvangen, maar ook pessimistisch plezierdichter Lévi Weemoedt. De inspirerende Ellen Deckwitz en maar liefst drie dorps- en/of stadsdichters (Renkum, Wageningen en Arnhem) geven acte de présence. De Poëzieboys, de festivalhit van vorig jaar, brengen op cabareteske wijze ode aan Simon Vinkenoog. Johanneke ter Stege is de muzikale verbinder, die de mooiste stukjes tijd aan elkaar rijgt in beeld, taal en muziek.

In de luwte tussen dag en avond stuwt gypsyband The Bojangles u de dansvloer op bij De School alwaar u ook de hapjes en drankjes vindt.

De avond is nog jong als stadsdichter en dandy Jesse Laport u de avond in dicht. Hij verleidt u naar de Luifel waar Dean Bowen aftrapt en Jules Deelder inkopt. Met fijne jazz en klare taal sluiten we deze editie af.

Kom mee de avond in..
We hopen u te ontmoeten!

Festival
Literatuur
Wanneer
za 31 aug. — 14:00 tot 21:00

Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag: van 13:00 tot 17:00 uur
Zaterdagavond: van 20:00 tot 1:00 uur
Daarnaast is Kreek te bezoeken tijdens diverse activiteiten. Bekijk de agenda op de website. Kom gezellig een keer langs voor een drankje, een praatje of om de expositie te bekijken!

Waar
Door
Cultuur- & Ontmoetingscentrum Kreek