Opening Jubileumjaar 100 jaar Kruiswegstaties Jan Toorop
Kruiswegstaties Bernulphuskerk

Feestelijke opening van het jubileumjaar 100 jaar Kruiswegstaties van Jan Toorop met o.a. muziek, powerpoint-presentatie en een lezing door Felicia Dekkers: 'De rol van de staties in de katholieke kerk met name in de Bernulphuskerk'.
Vanaf 1919 is de Bernulphuskerk in het bezit van een bijzonder kunstwerk van Jan Toorop, dat bestaat uit 14 staties. In de periode april t/m november 2019 wordt aandacht besteed aan het bijzondere feit dat de Kruisweg nu 100 jaar in deze kerk hangt.
Vele vrienden en kennissen van Toorop alsook een aantal inwoners uit Oosterbeek zijn op de staties afgebeeld. Jan Toorop, een van Nederlands veelzijdigste en bekendste kunstenaars, heeft drie jaar lang met ziel en zaligheid aan dit prachtige werk in opdracht van Pauline de Bruijn-van Lede 'gearbeid'.

Bernard Molkenboer schreef in 1918 over deze staties: 'Met de voltooiing van deze staties is er een veertienvuldig wonder geschied... en heeft de Bernulphuskerk met deze kruisweg iets zeer bijzonders in haar bezit'.

Vanwege dit eeuwfeest zal er een boekwerk verschijnen met prachtige foto’s van de staties met interessante achtergrondinformatie.

Beeldende kunst
Lezing
Wanneer
zo 14 apr. — 15:00 tot 17:00
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek
Gerelateerde agenda items