Muziek over de Tweede Wereldoorlog
Shostakovich

Enkele jaren geleden vertelde Wouter Verhage over muziek van oorlog en vrede. Veel componisten hebben rondom dit thema de meest bijzondere en intrigerende werken geschreven. Vaak met een boodschap waardoor de mens tot nadenken wordt aangezet en oorlogstrauma’s verzacht worden. Hij was toen aangekomen bij de Tweede Wereldoorlog en dit leidde tot het verzoek om een vervolg, in dit jaar van 75 jaar herdenken. Daarom is Wouter opnieuw bij ons te gast om zijn boeiende lezing te vervolgen, met aandacht voor componisten als Britten, Messiaen, Sjostakovitsj, Tippet, muziek uit de kampen in Ned.Indië en de gebeurtenissen in Hiroshima en bij de Slag om Arnhem.
Wouter Verhage studeerde aan het conservatorium Den Haag af in o.a. koordirectie en kerkmuziek en met een minor zang. Hij is dirigent van o.a. het Monteverdi Kamerkoor en St Joris Kamerkoor, zingt in diverse ensembles zoals het Nederlands Kamerkoor, en zet zich in voor schoolprojecten.

LET OP:
Deze bijeenkomst vindt plaats in de Oude Kerk, om 19.00 uur.
U dient zich aan te melden via ons theemetthemaoosterbeek@gmail.com. U krijgt altijd bericht. Wij volgen de coronaregels van de plaatsen waar we verblijven.
Voor thee en koffie bent u welkom vanaf een half uur voor aanvangstijd. Wij vragen een vrijwillige bijdrage om uit de kosten te komen.

Lezing
Muziek
Wanneer
zo 26 sep. — 19:00 tot 20:30
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek
Gerelateerde agenda items