Maneon Trio - speelsheid, diepgang en diversiteit! AFGELAST IVM CORONA VIRUS
CANCELED

--- AFGELAST IVM CORONA VIRUS ---

Speelsheid, diepgang en diversiteit zijn enkele kenmerken van het Maneon Trio. Het trio bestaat uit Céleste Zewald-klarinet, Örs Köszeghy-cello en Daniël Kramer-piano. Het ensemble streeft ernaar naast de bekende trio’s die voor deze combinatie geschreven zijn, ook werken te programmeren die minder vaak gehoord worden.
Céleste Zewald is een veelzijdig klarinettiste. Ze is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium 'met onderscheiding' en won diverse prijzen. Zij is eerste klarinettiste in de 'Philharmonie Zuid-Nederland' en is hoofdvakdocente aan de conservatoria van Utrecht en Groningen. Daarnaast maakt zij deel uit van verschillende kamermuziekensembles en geeft zij masterclasses en recitals in binnen- en buitenland.
De Hongaarse cellist Örs Köszeghy was winnaar van de tweede prijs van de zevende Hongaarse Nationale János Starker competitie en finalist van de Internationale David Popper Cello competitie in 2001. Naast lid van het Maneon Trio is hij ook cellist van het strijktrio Trio Duma en speelt hij bij de Amsterdam Sinfonietta Soloists. Sinds 2009 is hij een vast lid van het Amsterdam Sinfonietta.
Daniël Kramer staat bekend als een veelzijdig en bevlogen pianist. Hij studeerde bij Ton Hartsuiker, Håkon Austbø en Claude Helffer. Hij trad solistisch op met o.a. het Residentie orkest, het Nederlands Kamerorkest en het Radio Kamerorkest en speelde kamermuziek met grootheden als Nobuko Imai, Janine Jansen en Charles Neidich.

Het programma begint met het speelse trio van de jeugdige Beethoven.
Daarna klinken melodieën uit de Balkan in het beeldende werk van Marko Tajčević.
Na de pauze wordt het beroemde, romantische Trio van Johannes Brahms uitgevoerd.

Muziek
Wanneer
do 23 apr. — 20:00 tot 22:00
Prijs
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek
Gerelateerde agenda items