Kai Udema: ‘Monochromes with Dents’
Kai Udema toont foto's in Filmhuis Oosterbeek

De wanden van het Filmhuis Oosterbeek lijken tot 21 december dienst te doen als opslagruimte van een autosloperij. Er zijn foto's van gebutste motorkappen, autodeuren en een achterklep die door Arnhemse fotograaf/kunstenaar Kai Udema (Amsterdam, 1993) als ready-made kunstwerken zijn gemaakt. De kunstenaar noemt de presentatie ‘Monochromes with Dents’ en ziet deze als een direct gevolg van eerder gemaakte foto’s die hij op het internet publiceerde.

Udema, haalde zijn bachelor graphic design aan ArtEz in Arnhem. “Het fotograferen van deuken komt voort uit een interesse voor het oppervlak en zijn eigenschappen, zijn metafysische en fysieke kenmerken”, zegt Udema over de achtergrond van de foto’s. “Ik heb auto’s beschouwd als een soort dragers van oppervlakken. Abstracte rijdende kleurvlakken. Deuken erin ogen als een soort inbreuk op hun klinische, perfecte uiterlijk, ze doorbreken het gladde oppervlak. Omdat ik speciaal voor deze expositie in het Filmhuis werk wilde maken heb ik auto-onderdelen verzameld die ik als ready-made sculpturen beschouw. Uit de context van een functioneel object, de auto, en bestaande uit één materiaal en één kleur, worden deze objecten vanzelf abstract en schuift alle aandacht naar hun vormen. Deze objecten combineer ik met de fotografische beelden van deuken.”

Het werk van Kai Udema is te zien tijdens de openingsuren van het filmtheater. De expositie is een co-productie van het Filmhuis en stichting Scarabee.

Beeldende kunst
Expositie
Wanneer
t/m ma 17 dec. | 13:00 - 00:00 uur

openingstijden: zie de site van de betreffende locatie

Waar
Door
Scarabee, stichting voor kunst en landschap
Gerelateerde agenda items