Hart dat luistert - muziektheater door Carmina Ludens
Carmina Ludens

Een programma over aandacht, luisteren, mededogen. Kwaliteiten die hard nodig zijn in onze wereld(politiek). Vaak worden ze betiteld als 'vrouwelijk'. Maar in deze voorstelling van muziektheater Carmina Ludens passeren vrouwelijke én mannelijke rolmodellen de revue. Mensen die leven vanuit een luisterend hart.

Klankkleur van compassie
Muziek uit alle tijden en windstreken verklankt de weg van compassie. Driemaal klinkt Listen, luister, een korte compositie van John Tavener. Aandachtig luisteren is immers fundamenteel om de innerlijke stem te horen én om ten diepste de ander te horen. Steeds en overal blijken mensen te zoeken naar grenzen-loos mededogen, naar een hart dat luistert en zich ontfermt, een oog dat zich niet afwendt van ellende en lelijkheid.

Krachtige aanzet tot liefde
The hope of loving van de jonge componist Jake Runestad (1986) is een compositie in drie delen. Teksten van soefimystica Rabia al Adawiyya (714-801), Franciscus van Assisi en Meister Eckhart zijn in dit stuk samengevoegd tot een spannend muzikaal geheel. Het tijdloze en universele visioen van liefde en vrede vormt de kern van de voorstelling. Maar vergis je niet: ook de 'wild forces' hebben daarin hun plek, en het publiek ontkomt niet aan de allerminst zoetsappige oproep om zélf handen en voeten te geven aan compassie.

Muziek van o.a. Pärt, Gorecki, Tavener, Pergolesi, Theodorakis, Runestad.
Teksten van o.a. Etty Hillesum, Dag Hammerskjold, Meister Eckhart, Angelus Silesius, Mohammed al Bachiri, Bertolt Brecht.

Entree € 15,- (kinderen t/m 16 jaar gratis)
Kaarten zijn te koop via de website: www.carminaludens.nl en op de avond zelf aan de zaal (PIN / contant)

Muziek
Theater
Wanneer
za 23 feb. — 20:00 tot 22:00
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek
Gerelateerde agenda items