Een basisinkomen voor iedereen
Basisinkomen

Het verschil in inkomen en bezit is groot in ons land, groter dan velen denken. De laatste jaren staat dit onderwerp sterk in de belangstelling, o.a. door de denkbeelden van de Franse econoom Piketty.

Een basisinkomen voor iedereen (of: een negatieve inkomstenbelasting) is een methode voor een gelijkwaardiger inkomen. Het wordt al meer dan 40 jaar door voorstanders gepropageerd, maar keer op keer krijgt het idee geen vaste voet aan de grond. De oorsprong van dit denken is nog ouder en wordt er ook teruggeblikt. Zo zal er ook aandacht zijn voor de Oosterbeekse meubelfabriek L.O.V. (Labor Omnia Vincit) https://erfgoedlov.org. De bestuurder gaf honderd jaar geleden hun arbeiders de basis voor een menswaardig bestaan door een zeer progressief sociaal beleid.

We kunnen ons geen betere inleider wensen dan Oosterbeker Alexander de Roo, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Basisinkomen.

Alexander de Roo heeft een politieke carrière achter de rug, zowel als lid van het Europees parlement als in vele functies in verschillende linkse partijen. Uitgebreid beschreven in Halverwege de groene eeuw 1970-2070, politieke biografie van Alexander de Roo. Door zijn sterke betrokkenheid bij de Nederlandse politiek krijgen we ook een mooi inkijkje in de Haagse besluitvorming.

Informatie: Leen van Doorn, leenvdoorn@xs4all.nl

Lezing
Wanneer
zo 14 mei — 16:00 tot 17:30
Prijs
vrijwillige bijdrage
Waar
Door
Activiteiten in de kerken in Oosterbeek