'Augure' over Congolees duivelskind
Augure

Augure vertelt het verhaal van Kofi, die met zijn verloofde terugkeert naar zijn geboorteland Congo. Hij werd als kind door z’n moeder verstoten, omdat hij – volgens Congolees bijgeloof – een duivelskind was.

Hoewel hij zijn uiterste best doet om de familiebanden weer aan te halen blijft hij voor de gemeenschap een ‘teken van de duivel’ en kan hij niet loskomen van de diepgewortelde overtuigingen van zijn familie. Samen met andere ‘duivelskinderen’ besluit hij de strijd aan te gaan om het label van zich af te werpen.

Augure is een bezwerend drama over identiteit, ontheemding en de hunkering naar acceptatie op de achtergrond van een magisch-realistisch Congo. Het speelfilmdebuut van het Belgisch-Congolese multitalent Baloji werd geïnspireerd door het gewicht van zijn naam, dat in de koloniale tijd de beladen betekenis van ‘tovenaar’ kreeg.

Naast de regie en het scenario verzorgde Baloji ook de kostuums en nam hij vier gloednieuwe albums op bij de film, gebaseerd op de hoofdpersonages. Het visueel verbluffende resultaat werd in Cannes bekroond met de New Voice Prize en won internationaal nog vele andere prijzen.

Film
Wanneer
Vr 14 Jun — Vanaf 20:00 Tickets
Zo 16 Jun — Vanaf 20:00 Tickets
Prijs
10,00
Waar
Door
Filmhuis Oosterbeek