ALLES IS HIER
Beelden in Landschap op de Hes

De openluchttentoonstelling is georganiseerd door Scarabee in samenwerking met 15 kunstenaars. Een spontaan idee groeide uit tot een ruim opgezette beeldenroute met werk van toonaangevende Nederlandse kunstenaars:
Ellen Boersma, Karel van der Eijk, Ewoud Groenendijk, Anne Ten Ham, Bart Nijboer, Bram Kuypers, Willem Ouwerkerk, Lucas Sloot, Fons Snelder, Rob Sweere, Roeki Symons, Jerome Symons, Gijs Verhoofstad, Bart Verburg en Rob Voerman.

URGENTIE Juist op het moment dat veel culturele evenementen gecanceld of uitgesteld zijn - bijvoorbeeld Sonsbeek 2020 en de IJsselbiënnale - is de urgentie van deze expositie duidelijk. Vijftien kunstenaars uit de omgeving tonen buitenbeelden in een coronaproef route op de Hes. De Hes is een parkachtig landschap op de grens van Arnhem en Oosterbeek (onderdeel van Arnhems Buiten).

BELANG VAN KUNST Beeldende kunst voegt een belangrijke dimensie toe aan de waan van de dag. De buitenbeelden dagen de bezoeker dan ook uit en zetten aan tot reflectie, communicatie, een gedachtesprongetje of meer persoonlijke associaties. De beelden gaan een relatie aan met het landschap van de Hes of voegen er iets aan toe: door de beelden ervaar je het landschap op een andere manier.

ROUTE EN LANDSCHAP De beeldenroute loopt langs de bijzondere natuursferen die de Hes biedt. Via het gebouw van de Jacobiberg langs de Slijpbeek, door het dal en het open veld richting de bosrand: Hier kun je heerlijk wandelen of even ontspannen op een bankje of in het gras.

Events voor jong en oud in het weekend
Gedurende de expositieperiode vinden in een aantal weekends kleine events en activiteiten plaats in, op en om de Beeldenroute. De events zijn voor jong en oud. Klik hier voor meer informatie.

Beeldende kunst
Expositie
Wanneer
t/m zo 1 nov. | 15:00 - 17:00 uur

openingstijden: zie de site van de betreffende locatie

Prijs
Waar
De Hes, gebouw H29, Arnhems Buiten
Klingelbeekseweg
6812 AR
Oosterbeek
Bekijk op de kaart

Op de bovenetage van H29 zijn ateliers van studenten van ArtEZ gevestigd.

Door
Scarabee, stichting voor kunst en landschap