Ulrike en Joep Sterman tonen hun sterk uiteenlopende werk
Ulrike Sterman, geschilderd portret op ceramische schaal

Voor Ulrike Sterman is de vrouw - en vooral gezichten van vrouwen en meisjes- een onuitputtelijke inspiratie en het uitgangspunt voor reeksen geïdealiseerde, imaginaire portretten. De portretten zijn op klein of groot formaat getekend en geschilderd maar ook op haar keramische schalen en - sculpturen. Haar narratief wordt sterk bepaald door herinneringen en associaties die te maken hebben met haar Russisch- Oekraïense afkomst.
Niet alleen de gezichtstypering en de vormgeving van de ‘portretten’ maar ook het kleur- en lijngebruik verwijzen daarnaar. Afwisselend zijn het liefelijke, dromerige, in zichzelf gekeerde, speelse, krachtige, brutale, sobere, theatrale of gewoon mooie gezichten met onmiskenbare Euraziatische trekken die een eigen expressieve en voelbare modesignatuur verraden.

Joep Sterman maakt sinds 2004 naast zijn vrije tekeningen en beelden handmatig gedreven reliëfsculpturen uit aluminium- en koperplaat. Zijn werk is autonoom, maar laat zich associatief duiden. Naast de gebruikte vorm- en beeldkarakteristieken wordt zijn narratief inhoudelijk gevoed door zijn fascinatie voor mythen, voorouderculturen, etnografische en archaïsche tekens en symbolen en het menselijk lichaam.

Beeldende kunst
Expositie
Wanneer
t/m zo 25 sep. | 13:00 - 17:00 uur

openingstijden: zie de site van de betreffende locatie

Prijs
Waar
De Hes, gebouw H29, Arnhems Buiten
Klingelbeekseweg
6812 AR
Oosterbeek
Bekijk op de kaart

Op de bovenetage van H29 zijn ateliers van studenten van ArtEZ gevestigd.

Door
Scarabee, stichting voor kunst en landschap