Tineke Postma bij Jazz Sunday
Tineke Postma bij Jazz Sunday

Op de eerste zondag in oktober komt saxofonist Tineke Postma met pianist Marc van Roon naar Jazz Sunday. Na Candy Dulfer is ze de meest succesvolle Nederlandse saxofoniste.

Nog voor ze in 2003 cum laude afstudeert aan het Conservatorium van Amsterdam brengt ze haar debuutalbum First Avenue uit, wint ze meerdere prijzen en krijgt ze internationale erkenning. In Nederland wint ze onder meer de prestigieuze VPRO Boy Edgar Prijs.

Postma bracht zeven albums uit als bandleider die met lovende kritieken zijn ontvangen. Ze studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en de Manhattan School of Music (2002) en woonde van 2009-2013 in New York. Ze geeft les op het Codarts Conservatorium in Rotterdam en het Conservatorium van Amsterdam. Postma heeft een voorkeur voor akoestische jazz. Wayne Shorter, Cannonball Adderley, John Coltrane en Miles Davis zijn haar grote voorbeelden.

Kaarten voor het concert van Tineke Postma kosten €15,00 (studenten en kinderen betalen een gereduceerd tarief van €10). Je kunt je kaarten NIET bestellen op deze website van Filmhuis Oosterbeek, maar door ons een mailtje te sturen.

Muziek
Wanneer
zo 2 okt. Info
Prijs
17,50
Waar

De Kultuurwerkplaats is gevestigd op dezelfde locatie als Filmhuis Oosterbeek.

Door
Filmhuis Oosterbeek