Openstelling 1000-jarige Oude Kerk Oosterbeek
Oude Kerk te Oosterbeek

De Stichting Vrienden van de Oude Kerk te Oosterbeek, verzorgt jaarlijks de openstelling van de Oude Kerk in Oosterbeek. Gidsen en gastvrouwen ontvangen u graag voor een bezoek of een rondleiding. De historie wordt in beeld gebracht door de Oude Kerk zelf en informatieve films over het ontstaan van de Oude Kerk in de middeleeuwen en over wat er gebeurde in de 2e wereldoorlog.

De Oude Kerk aan de Benedendorpsweg 134 in Oosterbeek is een ruim 1000 jaar oude vroeg-romaanse zaalkerk, gebouwd door monniken die in de 10de eeuw uit Duitsland de Rijn afvoeren met de opdracht een kerk te bouwen. Door de eeuwen heen heeft de kerk veel veranderingen ondergaan met natuurlijk de verwoesting in september 1944 als dieptepunt. De restauratie na de oorlog, toen geld en bouwmaterialen nog schaars waren, heeft een prachtige sobere zaalkerk (10de eeuw) met koor (12de eeuw) en toren (14de eeuw) opgeleverd.

Van 1 mei tot 30 september is de Oude Kerk op woensdag-, donderdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur te bezoeken.
In september is de kerk vaker dan op de gebruikelijke dagen opengesteld, in verband met de Airborne-herdenkingen, de White Ribbon Mile, de Alternatieve Airborne wandeling, de Kunstroute e.d. Veel mensen uit binnen en buitenland bezoeken Oosterbeek en zijn dan weer meer dan welkom.

Bezinning
Rondleiding
Wanneer
t/m vr 30 sep. | 13:00 - 16:00 uur
Prijs
Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld, de opbrengst van de giften en de verkopen uit de winkel wordt gebruikt voor instandhouding van de Oude Kerk te Oosterbeek.
Waar
Door
Oude Kerk Oosterbeek