Oogstfeest
Oogstfeest

We vieren de oogst met een binnenplaats vol (h)eerlijke producten!

Dit jaar organiseert Geldersch Landschap & Kasteelen op kasteel Doorwerth het jaarlijkse Oogstfeest op zondag 25 september. Op het binnenhof zijn (h)eerlijke producten te koop van de makers zèlf: van groenten, fruit en honing tot wijn van Nederlandse bodem.
Dit alles in een feestelijke sfeer met muziek, middeleeuwse ambachten, en ‘toevallige’ ontmoetingen met vroegere kasteelbewoners.

Oogsttijd in de moestuin
Het feest begint bij de historische moestuin van het kasteel zelf. September is de maand waarin vruchten rijpen en veel groenten van het land worden gehaald. De oogsttijd was vroeger een hele drukke periode. Zo veel mogelijk producten moesten bewaard worden voor de winter. Als al het werk is gedaan en het resultaat is goed, dan is het traditioneel tijd voor een oogstfeest. Hier wordt gepronkt met de mooiste producten uit de tuin.

Binnenhof vol kramen
Tijdens het Oogstfeest kan de bezoeker de producten uit de boomgaard en moestuin kopen, soms verwerkt in een direct consumeerbaar product.
Ook anderen – particulieren en bedrijven – zullen die dag hun oogst inbrengen: biologische wijnen, jams, chutneys, honingproducten, sauzen, kazen, azijn, schapenproducten, viltproducten, zeepjes en zo meer.

Rondleidingen door de moestuin zijn gratis en elk uur tussen 12:00 en 15:00 uur.
Entree Oogstfeest € 2,- per persoon vanaf 4 jaar.

Maak de dag compleet met een bezoek aan het kasteel waar je een ‘toevallige ontmoetingen’ kan hebben met de vroegere bewoners.

Voor kinderen zijn er ook twee leuke speurtochten in het kasteel.
Deze zijn verkrijgbaar bij de entreebalie voor € 2,00.

Muziek
Workshop
Wanneer
zo 25 sep. — 11:00 tot 17:00 Info

Kasteel Doorwerth is jaarrond te bezoeken. Het kasteel is van dinsdag tot en met zondag van 11.00 - 17.00 uur te bezoeken. Gesloten: Koningsdag, 1ste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Prijs
Volwassenen
2,00
Kinderen 4 t/m 18 jaar
2,00
Kinderen t/m 3 jaar
Gratis
Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders op vertoon van jaarkaart
2,00
Waar
Door
Kasteel Doorwerth
Gerelateerde agenda items