De roep van de bosuil
bosuil

Lang bibberend “hoeoeoe hoe hoe hoe hoeoeoe” of een scherp “kewik”: hoor de roep van de bosuil. De bosuil is de meest voorkomende uil in Nederland. Er zijn ongeveer 5.500 broedparen in ons land. Desondanks zie je hem zelden en hebben de meeste mensen hem zelfs nog nooit in het echt gehoord. En dat terwijl iedereen het geluid van de bosuil kent. De bosuil is namelijk de enige uil die heel duidelijk oehoe roept. Het is zelfs zo dat in Amerikaanse griezelfilms waarin een uil voorkomt, het geluid van de Europese bosuil eronder wordt gezet. Oehoe, oehoe, kan heel angstig klinken in een donker bos. De rillingen lopen dan bij veel mensen over het lijf.

In december en januari, voorafgaand aan de broedtijd, stellen de bosuilen hun territorium vast. Dat doen ze door duidelijk hun roep te laten klinken. Wilt u de roep van de bosuil ook horen? Ga dan mee met deze excursie. Naast de bosuil is er bovendien ook kans op het horen van de kerkuil, ransuil en misschien zelfs de steenuil. Benut deze unieke kans, want normaliter is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 19:00 uur. Duur: ca. 2 uur.

Opmerking: stilte is tijdens deze excursie noodzakelijk. Daarom kunnen kleine kinderen (tot 10 jaar) en honden niet mee.

Tip van de boswachter: houd rekening met de weersomstandigheden. Het kan koud, nat en zelfs glad zijn. Neem een klein lampje mee. Tenslotte: het weer heeft invloed op de waarnemingen.

Startlocatie: parkeerplaats van kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth.

Informatie: Peter Palstring, tel. 06-47966663 of Dirk van der Plaat, tel. 06-28849331.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Beperkt aantal kaartjes beschikbaar.

Rondleiding
Wandeling
Wanneer
wo 22 dec. — 19:00 tot 22:00 Info

Kasteel Doorwerth is jaarrond te bezoeken. Het kasteel is van dinsdag tot en met zondag van 11.00 - 17.00 uur te bezoeken. Gesloten: Koningsdag, 1ste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Prijs
Volwassenen
5,00
Kinderen van 10 t/m 12 jaar
2,50
Donateurs op vertoon van een geldige GLK donateurspas
Gratis
Waar
Door
Kasteel Doorwerth